Püspökladányi Egészségügyi
Szolgáltató Nonprofit Kft.

4150 Püspökladány, Kossuth utca 1.
Telefon/fax: 54/451-163; 54/451-166
Üdvözöljük, ma névnap van!
Egészségfejlesztési Iroda

Mi az EFI Iroda?

Rendelési idő
EFI Iroda nyitvatartási idő.


Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
8:00-16:00 8:00-16:00 8:00-16:00 8:00-16:00 8:00-16:00

 

Általános információk

 

EFOP-1.8.19-17-2017-00046

„EFI Iroda létrehozása a Püspökladányi járás lakosainak

egészségmegőrzése érdekében”

Korunk orvostudománya már számos olyan lehetőséget kínál arra, hogy időben, még a panaszok jelentkezése előtt megtalálhatóak legyenek az emberi testben rejlő betegségek, kórok. Mivel saját testünk a saját felelősségünk, így ha vigyázunk testünkre, egészségesen táplálkozunk és rendszeresen mozgunk, szervezetünk hálás lesz. Az egészséges egyensúly fenntartásához továbbá az egészségi állapotunk aktuális helyzetéről történő informálódás, illetve az egészségünk megőrzése rendkívül fontos. Erre biztosít alternatívákat a Püspökladányi járásban nyíló Egészségfejlesztési Iroda is különböző preventív programokkal és foglalkozásokkal.

 

Mi az EFI Iroda?

Az EFI szó az Egészségfejlesztési Iroda rövidítése, amely az egészségügyi ellátórendszerhez kapcsolódva jön létre annak érdekében, hogy összehangolja az Püspökladányi járás egészségfejlesztési programjait, illetve a járásban található egészségügyi, szociális intézményeket és civil szervezeteket.

Járóbeteg szakellátó intézményként kiemelt figyelmet fordítunk nemcsak a problémája esetén felmerülő orvosi kezelésére, hanem az Ön egészségtudatosságának fejlesztésére és egészségmegőrzésére. Ebből fakadóan a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. az EFOP-1.8.19-17-2017-00046 azonosítószámú és „EFI Iroda létrehozása a Püspökladányi járás lakosainak egészségmegőrzése érdekében” projektcímű pályázat keretén belül 89 956 253 Ft támogatási összegből és 100%-os támogatási intenzitással egy ilyen EFI iroda létrehozását fogja megvalósítani.

Projektünk megvalósítását 2018. július 1. napjával megkezdtük, megvalósítási időszakunk 24 hónap, ezáltal a projektünk tervezett befejezési dátuma 2020. június 30. napjára esik.

 

Miért hasznos az Egészségfejlesztési Iroda?

Az elmúlt években mindenhonnan azt hallhatjuk, hogy a magyar egészségügy állapota egyre csak romlik, és mennyire el vagyunk maradva az Európai Uniós átlagtól. A különböző daganatos, szív-érrendszeri és a mentális betegségek javarészt visszavezethetőek a helytelen és egészségtelen táplálkozásra és a mozgásszegény életmódra, ezért szükséges a lakosság egészségtudatosságának formálása. Az Egészségfejlesztési Irodánk ezekre a problémákra is megoldást nyújtanak, és ezek a programok, szolgáltatások a Püspökladányi járás lakosai számára díjmentesen igénybe vehetőek és elérhetőek, a részvétel mindenki számára biztosított.

 

Az Egészségfejlesztési Iroda fő célja

Már egészen kiskorunk óta az óvodában és az iskolában is arra ösztönöznek bennünket a pedagógusok, hogy egészségesen táplálkozzunk, rendszeresen sportoljunk. Valahogy mégsem fordítunk elegendő figyelmet az egészségünkre. A leggyakrabban emlegetett kifogások közé tartozik az, hogy „nincs időm eljárni edzőterembe” vagy „az egészséges élelmiszerek és ételek túl drágák”, „Nincs időm főzni.” Az egészséges életmódra váltani csak elhatározás kérdése, de természetesen sokkal egyszerűbb kifogásokat gyártani, mint a megfelelő útra térni.

 

EFI Irodánk segít Önnek abban, hogy ne éljen többé a kifogások világában!

Minden kezdet nehéz, főleg ha életmódváltásról van szó, hiszen ha nem olvasunk utána ezeknek a dolgoknak, vagy nem kapunk segítséget a megfelelő szakembertől, akkor nincs elegendő motivációnk az elinduláshoz.

Nem is gondolná, de egészségünk kb. 10%-ban függ az egészségügyi ellátás színvonalától, 19 %-ban a környezettől, 18%-ban határozza meg genetikai örökségünk, életmódunk viszont mintegy 53%-ban befolyásolja, ezért szükséges odafigyelnie a helyes táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra.

Az Egészségfejlesztési Irodánk ebben nyújt segítséget a pályázat megvalósítása során, hiszen számos életmódváltást elősegítő program, klubfoglalkozás, testmozgásra ösztönző program és egészségügyi szűrés kerül megszervezésre, ahol Ön szakemberek segítségével ismerheti meg az egészséges életmód alapjait, az egészséges táplálkozás fontosságát, a mozgásszegény életmód következményeit, a különböző betegségek okait, kezelésük módjait, illetve aktuális egészségi állapotát.

 

Kinek érdemes felkeresni az Egészségfejlesztési Irodánkat?

Önnek, amennyiben:

  • változtatni szeretne a táplálkozási szokásain,
  • eddig mozgásszegény életmódot élt, és elhatározta, hogy rendszeresen sportolni szeretne,
  • részt szeretne venni ingyenes egészségügyi szűréseken,
  • többet szeretne megtudni a helytelen táplálkozás következtében kialakuló betegségekről, mint pl: túlsúly, cukorbetegség, szív és érrendszeri megbetegedés,
  • a dohányzásról és/vagy a túlzott alkoholfogyasztásról szeretne leszokni.

 

EFI Irodánk a Püspökladány, Kossuth utca 1. szám alatti épületében érhető el a nyitvatartási időben.

<< Vissza
ESZA